Lifestyle

Njut av din egna spa-tid i badrummet


I den hektiska vardagen kan det vara svårt att hitta tid för sig själv och koppla av och det är något jag gör varje söndag som en ritual för att börja nästa vecka med en extra bra känsla.  Idag kommer jag att dela med mig av några tips för att skapa din egna spa-tid i duschen och få den bästa avkopplingen.

Förbered badrummet att kännas inbjudande till spendera tid i

Skapa en härlig hemma-spa-upplevelse handlar om att ta hand om hela känslan och miljön. 

Här är några tips för att skapa den perfekta stämningen i ditt eget hemmaspa:

1. Fluffig morgonrock och tofflor: En fluffig morgonrock och sköna tofflor är en viktig del av en spa-upplevelse. De ger dig den extra bekvämligheten och värmen du behöver när du kopplar av.

2. Härlig badrumsmatta: En mjuk och färgglad badrumsmatta kan ge ditt badrum en omedelbar känsla av lyx. Välj en som känns skön under fötterna och som passar din inredning.

3. Feng Shui i Badrummet: Att använda principerna för feng shui i badrummet kan skapa en harmonisk och balanserad miljö. Se till att hålla badrummet rent och organiserat, undvik rörledningar och kablar som syns, och använd naturliga material och färger.

4. Doftande ljus eller rökelse: För att skapa en avslappnande atmosfär, överväg att använda doftande ljus eller rökelse med lugnande dofter som lavendel, eukalyptus eller citrus.

5. Lugnande musik: Spela lugnande musik i bakgrunden för att förstärka avslappningskänslan. Vattenljud eller avslappnande instrumentalmusik kan vara perfekt för spa-miljön.

6. Gröna växter: Att inkludera några gröna växter i ditt badrum kan ge en känsla av fräschör och lugn. Växter hjälper också till att förbättra luftkvaliteten.

7. Eteriska oljor: Använd eteriska oljor i din duschtvål eller som aromaterapi. De kan ha lugnande eller uppfriskande effekter beroende på vilken olja du väljer.

8. Renhet och Ordning: Håll ditt badrum rent och organiserat. En städad och välorganiserad miljö bidrar till en avkopplande känsla.

Använd rätt produkter för din hemma spa

Välj dina duschprodukter noggrant. Använd dina favoritprodukter med avslappnande dofter, som lavendel eller eukalyptus. En skummande duschgel eller en aromatisk duscholja kan göra underverk för att göra din spa-tid ännu mer njutbar.

Exfoliera och rengör

Innan du njuter av det varma vattnet, ta dig tid att exfoliera din hud. Använd en mild kroppsskrubb för att avlägsna döda hudceller och få din hud att kännas len och fräsch. Efter det kan du rengöra din hud noggrant med din favorit duschgel.

Tid för själva Spa-tiden

När du är klar med förberedelserna, stegar du in i duschen och låter det varma vattnet skölja bort all stress och spänning. Sluta ögonen och känn hur vattnet masserar din kropp och ger dig en känsla av avkoppling.

Tänk på andningen

Andas djupt och långsamt medan du står där i duschen. Fokusera på din andning och släpp alla bekymmer. Detta hjälper dig att slappna av och rensa ditt sinne.

Bra förvaring för alla dina produkter i badrummet

Förvaring av spa-produkter är viktigt för att hålla dem organiserade och redo för användning när de behöver dem. Här är några enkla steg för att hjälpa dig organisera och förvara dina spa-produkter:

 • Skapa en speciell plats:
  Börja med att avsätta en speciell plats för dina spa-produkter. Det kan vara i ditt badrum, på en hylla, i en byrå eller i en låda. Ha en dedikerad plats som är enkel att komma åt.
 • Kategorisera produkterna:
  Dela upp dina spa-produkter i kategorier. Till exempel, placera alla duschgel och tvålar tillsammans, ansiktsmasker i en egen grupp, och kroppsskrubben i en annan. Detta gör det enklare att hitta vad du behöver.
 • Använd förvaringslådor och korgar:
  Förvaringslådor och korgar är utmärkta verktyg för att organisera dina produkter. Du kan använda transparenta lådor eller korgar med etiketter för att snabbt hitta det du letar efter. Det hjälper också till att hålla allt prydligt.
 • Duschhyllor eller badrumshyllor:
  Duschhyllor och Badrumshyllor är oumbärliga för att hålla badrummet organiserat och effektivt. Dessa praktiska hyllor erbjuder en bekväm plats att förvara dina duschtillbehör, schampo, tvål och andra badrumsartiklar. De kan vara av olika typer, som väggmonterade hyllor, hörnhyllor eller hyllor som hänger från duschen.
 • Kasta gamla produkter:
  Gå igenom dina spa-produkter med jämna mellanrum och kasta bort produkter som har passerat sitt bäst-före-datum eller som du inte längre använder. Detta kommer att hjälpa dig att hålla din förvaringsplats fri från oanvända produkter.
 • Skapa en daglig rutin:
  Om du använder spa-produkter regelbundet som en del av din skönhetsrutin, se till att de är lättillgängliga. Placera de produkter du använder dagligen nära handfatet eller duschen för enkel åtkomst.
 • Följ instruktioner för förvaring:
  Läs etiketterna och förvaring instruktionerna på dina produkter. Vissa kräver att de förvaras svalt och mörkt, medan andra kan förvaras i rumstemperatur.
 • Håll det rent:
  Håll din förvaringsplats ren och dammfri. Regelbunden rengöring och organisering hjälper till att hålla dina spa-produkter fräscha och i gott skick.
 • Avkopplande badkarupplevelse: Om du älskar att ta ett avkopplande bad i badkaret kan en avlastningsyta vara en perfekt plats att ställa vinglas med ditt favoritvin och några ljus. Det skapar en romantisk och avslappnad atmosfär där du kan njuta av ditt bad i lugn och ro.

Avslutning

När du har avslutat din spa-tid i duschen, kliv ut och svep in dig i en mjuk handduk. Du kommer att känna dig som en ny person, avslappnad och redo att möta världen igen. Allt du behöver för hemmet i hyllor, beslag, duschen med mera finner du hos beslagonline.se

Så ta dig tid att skämma bort dig själv och njut av din egen spa-tid i duschen. Det behöver inte ta lång tid, men det kommer definitivt att göra underverk för din sinnesfrid och välmående. Gör detta till en regelbunden del av din rutin och du kommer att märka skillnaden det gör i ditt liv. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *