Bra tips

FranksGarage för vintage älskaren

Ni som följer min blogg vet att jag tycker om fotografering och det innefattar även filmteknik och gamla prylar. Därför blev jag väldigt glad när jag upptäckte Franksgarage.se som en plats som inte bara är en tidskapsel där du kan fastna och känna nostalgi. Gud vilken härlig sajt!

Det får mig att önska att jag sparade mer grejer från när jag var ung. Det är verkligen nostalgi på hög nivå. Det är inte för intet, det är 90-tals fester. För att göra det ännu mer autentiskt bör man spela musiken på en bergsprängare med cd-skivor.

När vi tänker på fotografering på 90-talet kommer minnena fram av kameror med filmrullar, polaroidbilder och den karakteristiska kvaliteten på analoga bilder. Att återskapa den nostalgiska känslan av 90-talets fotografering är inte bara en resa tillbaka i tiden, utan också ett sätt att omfamna det autentiska och enkla sättet att dokumentera ögonblick. Det är något speciellt med att höra det karakteristiska ljudet när bilden matas ut och sedan se bilden långsamt framträda som en konstnärlig skapelse. Bilderna tycker jag ger känslan av att komma från 90-talet och det blir verkligen ett minne för livet.

Här är några tips för att fånga den äkta 90-tals stilen i dina bilder:

Använd en analog kamera:

  • För att fånga den äkta 90-tals känslan, överväg att använda en analog kamera med filmrulle. Kameror som populära modeller från Canon, Nikon, FujiFilm Instax  eller Minolta från den tiden ger en karakteristisk estetik och färgton.

Filmrullar och kör utveckling:

  • Ta dig tid att välja rätt filmrulle för den önskade effekten – kanske en med högre kornighet för den autentiska känslan. Efter att du har tagit dina bilder, låt dem utvecklas på ett gammaldags sätt för att få den naturliga känslan av 90-talets framkallning.

Lek med ljus och skuggor:

  • 90-talets bilder hade ofta ett särskilt sätt att leka med kontraster, ljus och skuggor. Prova att fota under olika ljusförhållanden och utforska kontrastrika scener för att fånga den unika atmosfären från den tiden.

Polaroid gör snabba ögonblick:

  • Polaroidkameror var populära på 90-talet och är fortfarande ett utmärkt sätt att fånga ögonblick på ett direkt sätt. Investera i en polaroidkamera och njut av det omedelbara resultatet av dina bilder.

Inkludera autentiska element:

  • För att förstärka 90-talskänslan, inkludera autentiska element från den eran i dina bilder. Det kan vara mode, inredning eller teknik som är typiska för tidsperioden.

Begränsa digital redigering:

  • Minska användningen av digitala redigeringsverktyg och filter. Låt bilderna behålla den naturliga känslan av film och undvik överdriven efterbehandling.

Gruppbilder och skratt:

  • 90-talet handlade om gemenskap och spontanitet. Fånga gruppbilder, skrattande ögonblick och ögonblick av äkta glädje för att spegla den sociala andan från den tiden.

Att fotografera som på 90-talet handlar om att omfamna det enkla, autentiska och ofta oplanerade sättet att dokumentera livet. Så ta med dig din analogkamera, låt kreativiteten flöda och fånga ögonblicken precis som de gjorde under det ikoniska decenniet.

Vem vänder sig Franks Garage till?

FranksGarage.se är en sajt för människor som gillar hifi, vinylskivor, kassettband, analoga prylar, samlare, kamera och fotointresserade, 80-talsfantaster, vintageälskare och vem som helst med ett starkt intresse i förra århundradets design, teknik, musik och konst.

På sajten presenterar jag prylar och information från 1900-talet med ett starkt fokus på 1930-80-talen och då särskilt 80-talet. Här skrivs det en hel del om hifi och skivorPolaroidkameror och film, blandat Vintage såsom: klockor, lampor, böcker och dylikt. Denna hemsida förtjänar ett bokmärke på min blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *